ЦИРКУЗАНТСТВО


Многумина што редовно ме читаа во средите ми се јавуваа (или при средби на улица ми се обраќаа) да ми кажат дека, наводно, многу им недостигале моите колумни во ДНЕВНИК. На сите по ред им ја раскажував (и сé уште им ја раскажувам) следнава приказна: го гледам еден ден вечерниот дневник на МРТВ-ата и што да видам - Циле Национале држи трибина во Домот на културата во Штип. Позната ми е салата. Таму и Лигата за демократија, на почетоците од плурализмот, се обиде да ги освои срцата на Штипјани. Во салата имаше стотина луѓе и воопшто не ми изгледаа многу загреани за идеите за правна држава по европски терк. Сега гледам во екранот и не можам да им верувам на очите: за Циле дошле стотици и стотици Штипјани. Се изнапикале и во пасажите меѓу блоковите. Ги има толку многу што “нема куде игла да падне” (што велат Кумановци). Народ желен за приказни од Далечниот Исток. Истиот момент решив да му откажам на ДНЕВНИК: нема смисла, не е човечки, да им го расипувам ќеифот на толку многу луѓе, што го голтаа секој Цилев збор.

Престанав со колумните и се фрлив на преведувањето на Пруст. Тој ми е стара љубов. На времето, кога исто толку непромислено војував против т.н. “вербален деликт” и кога сите ми велеа дека за таква работа некогаш се одело на еден романтичен јадрански остров, јас си мислев вака: Добро де! Да речеме дека денес не ми гинат 3-4 години! Управник на Идризово тогаш беше мојот пријател Цане Стојановски. Ќе го замолам да ми даде едно сопче во ‘вилата’ покрај Вардар, за три години ќе í го подарам на македонската литература големиот циклус на Пруст “Во потрага по загубеното време”(петнаесетина томови).

Арно ама, не даде Господ! Д-р Владо Камбовски, мојот ученик по кривично право и главен партиски “обвинител” во случајот Марјановиќ (сите тогаш се определуваа меѓу Марјановиќ и Камбовски и, се разбира, главно се определија за неговата велеученост, а против моето циркузантство; кој не верува нека ја прочита мојата сотија СТРУЧЕН ТРУД, па ќе се увери), стори сé што непогрешливата Партија бараше од него, но до затвор не втасав. И сé заврши со една партиска опомена, по која, јас демонстративно го напуштив СКМ. А се знае што бидува кога јас ќе излезам од некаде: сé пропаѓа зад мене. Се палат основни училишта (кумановското), се уриваат гимназии (Ј. Б. Тито, на местото на денешната Влада) и факултети (Правниот факултет на местото од големиот паркинг пред Хотел ГРАНД), судски бараки, касарни. Таа несреќа не можеше да ја одбегне ни СКЈ. Штом си излегов од него, тој се распадна, а со него и Југославија.

Неуспехот на моите партиски другари, меѓутоа, беше наедно и голема штета за македонската литература. Јас не отидов в затвор и Пруст остана непреведен. Е сега, кога видов дека иднината на македонскиот народ е во сигурни раце (Циле, Владо и Саво Климов, кој во меѓувреме стана “Климовски”, што никогаш не му го простив), решив да му се вратам на Пруст. Убаво напредувам со преводот, иако не сум многу сигурен дека ќе ми успее да го објавам (барем не на државен трошок): за парите во издавачката дејност треба да одлучи мојот некогашен пријател д-р Димитар Димитров со кремот на македонштината претставен во лицето на Србин Младеновски, човекот што на времето ја промовираше Лигата за демократија во Гостивар, а сетне, иако ич не му личи на името, одненадеж реши да се бугарчи (и Бога ми, со помош на д-р Димитров, а за доброто на мајка Б’лгарија, сосема убаво напредува). Туку, јас не се давам! Што сум намислил ќе биде (ако е Божја волја!). Имам доста пријатели, ќе собираме пари наоколу, па ако не дадат ѓоа-најМакедонците, ќе дадат некои продадени (небугарски) души! А Македонија Пруст ќе го има!

Арно ама, како што е Господ, никој не е! Мојот партиски миленик и наследник одненадеж реши дека на Македонија не í требала никаква Лига за демократија туку само и единствено ВМРО-ДПБНЕ и си даде оставка. А она малу луѓе што останаа од некогашната (и онака не многу голема Лига) запнаа де јас, па јас, да сум се врател на нејзиното чело. И така бидна! Да не беше значи Тортевски и неговата изјава дека една партија не можела да живее само од соопштенија јас немаше да се фатам на грдото оро што се нарекува политика или – со речникот на велеучениот колега Камбовски: “циркузантство”.

За чудо, мојот драг пријател (и добар правник!) Републичкиот јавен обвинител пријавата на Лигата за демократија воопшто не ја смета за циркузантска. Има изјава на Циле, објавена во НОВА МАКЕДОНИЈА, а во неа Циле, црно на бело, кажува: провизијата била нормална белосветска работа, а кога фатиле (со Тајванците) да разговараат за неа им дале тврда беса дека со 40-те милиони дојчмарки ќе изградат Филхармонија, болница и спортска сала. Тоа ќе било нивно донатортсво. Сетне ми кажуваа дека Оливера Трајковска, наводно, го прашувала министерот Саше Димитров чии имиња ќе ги носат донациите, па (ако луѓето добро се сеќаваат), според министерот, Филхармонијата ќе го носела името на Циле, Болницата на Вања од Палер, а спортската сала – неговото!

Циле ќе треба ова да го повтори пред јавниот обвинител, па ако тој сам (или заедно со другарите од ДА) ги зел парите, ќе мора да каже каде се тие 40 милиони дојчмарки, кога им ги пријавил на финансиските власти и колку пари данок платил за нив. Кога ќе го сврши тоа ќе може со чист образ да јуриша на претседателската фотелја. Јас јавно ветив дека ќе го целивам Циле што конечно ќе í подари зграда на Филхармонијата (иако таму никогаш не сум го видел, за разлика од Владо Камбовски кој пред еден концерт држеше некаква беседа за човековите права ли, за Обединетите нации ли, сега веќе не се сеќавам. Знам само дека во паузата на концертот веќе го снема.) и тоа ќе го сторам. Се разбира, ако не се буни!

Циле може да постапи и поинаку! Да каже дека споменатата негова изјава во НОВА МАКЕДОНИЈА е чиста мистификација, дека ја измислил некој недобронамерен новинар и дека тој никогаш не ветувал ни филхармонии, ни болници, ниту пак спортски сали. Се плашам само дека тогаш ќе демотивира многумина од оние што беа решени да гласаат за него токму поради вербата во овие измислени приказни.

А на следниот Извршен одбор на Лигата за демократија ќе предложам да напишеме писмо до Владата на Македонија да размисли за професионалната (и политичката!) подобност на министерот за правда за кого кривичното дело даночно затајување е чисто циркузантство!

Ѓорѓи Марјановиќ

101 comments:

 1. Здраво Почитуван вредност на клиентите,

  Дали ви е потребна итна заем за финансирање на вашиот бизнис, или во било која цел? ние се сертифицирани и легитимни и меѓународни лиценцирани кредитот давателот Ние нудиме кредити на бизнис фирми, компании и поединци по прифатлива каматна стапка од 2%, тоа би можело да биде краток или долг рок кредитот или дури и ако имате лоша кредитна, ние ќе обработиме вашите кредит веднаш штом ќе добиеме вашата апликација. ние сме независна финансиска институција. Имаме изградено одлична репутација во текот на годините во обезбедување на разни видови на кредити на илјадници на нашите клиенти. Ние нудиме гарантира заем услуги на било кој износ на граѓаните и не се државјани ние нудат лесен лични заеми, комерцијални / бизнис кредит, автомобил заем, лизинг / опрема финансии, долг консолидирање заем, станбениот кредит, за сите граѓани и лица без државјанство или со добри или лоши кредитна историја. Ако сте заинтересирани во нашите над заем понуда сте совет за пополнување на подолу информации и да се врати да не за повеќе детали, Можете да контактирате со нас со оваа е-мејл {laurafinancialhome@hotmail.com} Ние ќе одговори на вас како е можно добиеме апликација за заем детали. Нашите цели е да обезбеди најдобар на нашите клиенти и да им даде сигурна услуга нашите пакети вклучуваат: * станбениот кредит * Авто кредит * хипотека за заем * Бизнис кредит * Меѓународен кредит * личен кредит * И многу повеќе.

  Должници форма ЗА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

  Целосно име ............................
  Износ на кредит Потребни ................................. ..
  Времетраење: .......................................
  Полот; ... ..................................
  Религија: .................................
  Провинција / држава: ..................................
  Град: .. .....................................
  Земја ................
  Возраст ........................
  Контакт адреса; ... ...........................
  Професија: ....................................... ..
  Месечен приход ...................
  Мобилен телефонски број: ........................
  Е-пошта: ............................................. ..
  Целта на кредит: ...............................
  Треба да се применуваат пред {Да или Не} ........................ ..

  Уште еднаш, ќе се применуваат преку "laurafinancialhome@hotmail.com" да се добие кредит од нас.

  Со почит
  Mrs Michael Laura

  ReplyDelete
 2. Аплицирајте веднаш за вашиот кредит

  ReplyDelete
 3. Здраво,
  Оваа е да се информира јавноста дека г-ѓа Сара
  Адамс, приватни
  заем давателот има отвори финансиска можност за
  сите кои имаат потреба од било
  финансиска помош. Ние им даде на заем на 2% каматна стапка за
  поединци, фирми
  и компании во јасна и разбирлива
  услови и рокови. Контакт
  САД денес од страна на e-mail: (sarahadamsalakija@outlook.com)

  ReplyDelete
 4. Здраво,
  Оваа е да се информира јавноста дека г-ѓа Сара
  Адамс, приватни
  заем давателот има отвори финансиска можност за
  сите кои имаат потреба од било
  финансиска помош. Ние им даде на заем на 2% каматна стапка за
  поединци, фирми
  и компании во јасна и разбирлива
  услови и рокови. Контакт
  САД денес од страна на e-mail: (sarahadamsalakija@outlook.com)

  ReplyDelete
 5. Здраво,
  Оваа е да се информира јавноста дека г-ѓа Сара
  Адамс, приватни
  заем давателот има отвори финансиска можност за
  сите кои имаат потреба од било
  финансиска помош. Ние им даде на заем на 2% каматна стапка за
  поединци, фирми
  и компании во јасна и разбирлива
  услови и рокови. Контакт
  САД денес од страна на e-mail: (sarahadamsalakija@outlook.com)

  ReplyDelete
 6. Јас сум заверена приватна кредитот давателот, потребен ви е брз и гаранција за заем да плаќаат сметки или започнете бизнис? Јас им понуди на двете локални и меѓународни услуги за заем да ги задоволат вашите финансиски потреби како хипотеки, авто кредит, бизнис кредити, меѓународни кредити, лични заеми и општи рефинансирање и консолидација на долгот во разумна стапка од 2%. Вие мора да биде одбиена од страна на вашата банка за заем? Дали имаме голем бизнис пари кредитирање компанија, ние сме на Бизнис / Лична Кредити специјална понуда контактирате со лични информации за итен кредит / заем. Рокови и услови е многу лесно и евтино. Контактирајте кредитни финансии за апликација денес! Е-пошта: (evansloanfinance@hotmail.com)

  ReplyDelete
 7. Дали сте во потрага за бизнис кредит, личен заем, станбениот кредит, автомобил
  кредит, на студентски кредит, консолидација на долгот заем, необезбедени кредити, вложување
  капитал, итн .. Или сте биле одбиени кредит од банка или финансиска
  институција за една или повеќе причини. Вие во вистинското место за
  вашиот кредит решенија! Јас сум приватна давателот, јас даваат кредити на
  компании и поединци во ниска и прифатлива каматна стапка на
  2%. Интерес. Ве молиме контактирајте со нас преку e-mail
  mrsmonica060@gmail.com

  Заемопримачот ПОДАТОЦИ S

  1) Име: .......................................................
  2) Земја: ......................................................... ..
  3) Адреса: ..........................................................
  4) Државната: ............................................................ ..
  5) Пол: ................................................................
  6) Брачен статус: .................................................
  7) Професија: ................................................... ..
  8) Телефонски број: ................................................
  9) Во моментов позиција во местото на работа: .....................
  10) месечни примања: .............................................
  11) Износ на кредитот е потребно: .....................................
  12) Кредит Времетраење: ................................................
  13) Намена на кредитот: .......................................... ..
  14) Религија: ...................................................... ..
  15) Дали сте се применува пред ....................
  лета емират loancompany.com
  благодарение,
  Г-ѓа Моника

  ReplyDelete
 8. Дали ви треба заем за да ги плаќате сметките? Дали ви е потребна
  лични или бизнис кредит? Треба заем за различни
  други цели? Ако одговорот е да, ве молиме контактирајте со нас денес
  (AustineDan413@gmail.com) за заем.
  Ние нудиме најголем заем од $ 5,000.000.00. ние нудиме
  заем @ 3% фиксна каматна стапка за време на траењето на
  1-20 години. Ние им даде два месеци грејс период пред
  почнува месечна исплата. Значи, ако сте заинтересирани,
  Ве молиме пополнете го формуларот подолу и да се врати на нас како
  што е можно поскоро за обработка.
  Име и Презиме: ...................
  Пол: ...................
  Возраст: .....................
  Адреса: ................
  градот: .......................
  Земја: ..................
  Износ на кредит: ..............
  Времетраењето на кредитот: .............
  Телефонски број: ................
  Професија: ...................
  месечни примања: ..............
  Целта на заемот: .................
  Дали сте аплицирале за кредит и пред тоа? .............

  ReplyDelete
 9. Здраво сум г-ѓа, заслуги Надеж, давателот легитимни и сигурен кредит на кредит
  во рокови и услови јасни и разбирливи на 2% каматна стапка. од
  USD $ 12.000 до 8.000.000 $, само евра и евра. И 'давам на бизнис кредити,
  Лични заеми, студентски кредити, автомобилските кредити и заеми да ги платат сметките. ако
  треба заем што треба да направите е за вас да ме контактирате директно
  Во: (merithope6@gmail.com)
  Господ Бог да благослојт Вие.
  Со почит,
  Г-ѓа: заслуги Надеж
  Е-пошта: (merithope6@gmail.com)

  Забелешка: Сите одговор треба да бидат испратени до: (merithope6@gmail.com)

  ReplyDelete
 10. ИТНО Заем понуда Пријавете се.

  Добар ден,

  Почитувани трагачите заем, Честитки од WILLIAMS ЗАЕМ фирма.
  Ние сме сертифицирани заем давателот кој нуди заем на луѓе кои имаат потреба од кредити. Ние дава заеми за проекти, бизнис, даноци, сметки, и многу други reasons.We работат на 2% камата rate.There е повеќе да се стекнат со добивање на кредит од оваа компанија, па се што ви треба заем? Дали сте во долгови? Дали сакате да започнете бизнис и треба на капитал? Дали ви треба финансирање заеми или за било која причина? Вашата помош е конечно тука, како што ние им даде кредити на сите на евтини и достапни каматна стапка од само 2%, ако се заинтересирани молиме контактирајте со нас денес
  : (Williamsloans14@gmail.com)
  и да добиете вашиот кредит today.For повеќе информации за нашите услуги, ве молиме кажете ни
  знае износот на кредитот што треба и времетраењето на кредитот.

  ние даваме следново;


  * Лични Кредити (Безбеден и необезбедени)
  * Бизнис кредити (Безбеден и необезбедени)
  * Консолидирање заем и многу повеќе.

  Ние сме сертифицирани, сигурен, сигурен, ефикасен, брз и динамичен. Ако сте заинтересирани, ве молиме контактирајте не на:
  williamsloans14@gmail.com

  Среќно,
  Грижа за корисници.
  WILLIAMS ЗАЕМ фирма.

  ReplyDelete
 11. ИТНО Заем понуда Пријавете се.
  Здраво,
   Моето име е г-ѓа Морган Роберт, јас сум од Охајо САД, јас сум во брак, имам
  биле во потрага по вистинска заем компанија за изминатите 5 месеци и
  сите што го добив беше куп на измамите кои ме направи да им верувам и на крајот
  на ден, тие ми го зеде пари без да даде нешто во замена, сите
  мојата надеж, изгубен беше, добив збунети и фрустрирани, јас го најдете многу
  тешко да се хранат моето семејство, јас никогаш не сака да има нешто да се прави
  со заем компании на интернет, па отидов да позајмат пари од
  пријател, јас реков сите што се случи и таа вели дека може да ми помогне, дека
  таа знае компанијата кредит кој може да ми помогне со било кој износ на кредитот
  потребни од страна на мене со многу ниска каматна стапка од 2%, дека таа само доби
  заем од нив, таа ме упати како да аплицираат за кредит, јас не
  исто како што таа ми рече, јас се применуваат со нив, на e-mail: (williamsloans14@gmail.com), никогаш не сум верувал, но се обидов и да ми е
  Најголемото изненадување добив кредитот во рок од 24 часа, не можев да верувам,
  Јас сум среќен и богат повторно и јас сум заблагодарува на Бога дека таквите кредит
  компании како оваа се уште постојат на ова измамите целиот места,
  Ве молиме Ви препорачувам на сите таму, кои се во потреба од кредит за да се обратите за
  (williamsloans14@gmail.com) тие никогаш нема да ви успее, и
  твојот живот ќе се промени, како рудникот не.

  ReplyDelete
 12. Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
  * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
  * Рок на отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
  банкарска сметка
  * Ниска каматна стапка од 2%
  * Долгорочни отплата (1-30 години) должина
  * Флексибилни заем термини и месечна исплата
  *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
  Можете да очекувате прелиминарна Одговорот помалку од 24 часа
  финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
  од тебе.

  Контактирајте легитимни и лиценцирани доверба компанија овластена
  дека финансиската помош за други земји.
  За повеќе информации и апликација за заем се формираат заеднички бизнис, преку

  е-пошта: cashfirmarena@gmail.com

  Господине ЕВА Деметра
  Генералниот директор
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 13. Сите, ви е потребна вистинска кредит за да ги плаќате сметките или да ги реши сите
  финансиски проблеми, љубезно ме контактирате сега преку е-пошта:
  rbinvestment11@outlook.com
  Ние нудиме сите видови на кредитот.

  добар ден, дами и нежни мажи сум богобојазлива и чесни заем давателот кој може да го промени твојот живот од лошо кон Good.we понуди оригинални и легитимен заем, Нудам заем за индивидуални и јавниот сектор, кои се во потреба од финансиска Assistance.You никогаш нема жалам за ништо во оваа трансакција за заем, затоа што ќе ве натера да се насмевнам низ оваа трансакција затоа што каде што не е роден за да биде loser.my одредбите и условите се многу едноставни што чекаш, зошто не се обидете нашата заем компанија и да бидат ослободени од долговите и poverty.If сте во потребата од вистински заем ние може да ви помогне, јас сум уверение, регистрирани и legit давателот. молиме контактирајте со нас преку e-mail сега: rbinvestment11@outlook.com,
  rbinvestment12@outlook.com

  ReplyDelete
 14. ми треба помош кредитот $ 2000 со 2% камата

  Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
  * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
  * Рок на отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
  банкарска сметка
  * Ниска каматна стапка од 2%
  * Долгорочни отплата (1-30 години) должина
  * Флексибилни заем термини и месечна исплата
  *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
  Можете да очекувате прелиминарна Одговорот помалку од 24 часа
  финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
  од тебе.

  Контактирајте легитимни и лиценцирани доверба компанија овластена
  дека финансиската помош за други земји.
  За повеќе информации и апликација за заем се формираат заеднички бизнис, преку

  е-пошта: cashfirmarena@gmail.com

  Господине ЕВА Деметра
  Генерален директор
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 15. Јас сум женет човек во моментот со две деца и јас бев заглавен во финансиска ситуација до август 2012 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми за мојот син лекови. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпорации, но никогаш со успех, а повеќето банки се намали мојата кредитна. Но, како Бог ќе ја имаат, се запознав со една жена од Бога приватна кредитот давателот од страна на пријател именуван г-дин Џејмс и добив сума кредит од $ 10,000USD а денес сум сопственик на фирма и моите деца се прави добро ... па сакам да ги советуваат некој има потреба од кредит за да се поврзеш брзо го преку е-маил за: (happinesloanfirm@gmail.com), тој не знае сум тоа јас се молам дека Бог ќе го благослови за добрите работи што тој го има направено во мојот животот.

  ReplyDelete
 16. Како јас ја добив заем од оваа голема компанија

  Здраво драги луѓе, јас сум Анита Франк, која моментално живее во Њу Џерси Сити, САД. Јас сум вдовица во моментот со три деца и бев заглавен во финансиска ситуација во април 2015 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпоративни но никогаш со успех, и повеќето банки се намали мојата кредитна, не полн плен на оние hoodlums во таму дека со нив само пари давателот сите тие се измама, сите тие сакаат е пари и добро не ќе слушнете од нив повторно тие го направиле за мене два пати пред да го запознав г-дин Вилсон Едвардс најинтересниот дел од него е дека мојот кредит трансфер беше со мене во рок од 74hours па јас ќе ве советуваме да се поврзеш со г-дин Едвардс ако заинтересирани за добивање на кредит и не сте сигурни дека можете да му вратам на време можете да го контактирате преку е-маил ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) Нема кредитна проверка, не ко потписник со само 2% камата и подобро планови на отплата и Ако планирате мора да контактирате со било која фирма во врска со обезбедување на кредит без обезбедување тогаш контактирајте го г-дин Вилсон Едвардс денес за вашиот кредит
  Тие нудат сите видови на категории на кредит што
  Краток рок кредитот (5_10years)
  Долгорочни кредити (20_40)
  Медиумите рок кредитот (10_20)
  Тие нудат кредит како
  ............. Станбениот кредит, бизнис кредит кредит долг ....... ........
  Студентски кредит .........., Бизнис старт ап?
  ....... Бизнис кредит, заем компанија .............. итн
  Е-.......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
  Кога станува збор за финансиската криза и кредит тогаш Вилсон Едвардс заем финансиски е место да се обратите ве молам само да му кажам дека г-ѓа Анита Френк ве упатат Среќа ................... ....

  ReplyDelete
 17. Како јас ја добив заем од оваа голема компанија

  Здраво драги луѓе, јас сум Анита Франк, која моментално живее во Њу Џерси Сити, САД. Јас сум вдовица во моментот со три деца и бев заглавен во финансиска ситуација во април 2015 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпоративни но никогаш со успех, и повеќето банки се намали мојата кредитна, не полн плен на оние hoodlums во таму дека со нив само пари давателот сите тие се измама, сите тие сакаат е пари и добро не ќе слушнете од нив повторно тие го направиле за мене два пати пред да го запознав г-дин Вилсон Едвардс најинтересниот дел од него е дека мојот кредит трансфер беше со мене во рок од 74hours па јас ќе ве советуваме да се поврзеш со г-дин Едвардс ако заинтересирани за добивање на кредит и не сте сигурни дека можете да му вратам на време можете да го контактирате преку е-маил ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) Нема кредитна проверка, не ко потписник со само 2% камата и подобро планови на отплата и Ако планирате мора да контактирате со било која фирма во врска со обезбедување на кредит без обезбедување тогаш контактирајте го г-дин Вилсон Едвардс денес за вашиот кредит
  Тие нудат сите видови на категории на кредит што
  Краток рок кредитот (5_10years)
  Долгорочни кредити (20_40)
  Медиумите рок кредитот (10_20)
  Тие нудат кредит како
  ............. Станбениот кредит, бизнис кредит кредит долг ....... ........
  Студентски кредит .........., Бизнис старт ап?
  ....... Бизнис кредит, заем компанија .............. итн
  Е-.......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
  Кога станува збор за финансиската криза и кредит тогаш Вилсон Едвардс заем финансиски е место да се обратите ве молам само да му кажам дека г-ѓа Анита Френк ве упатат Среќа ................... ....

  ReplyDelete
 18. Јас сум женет човек во моментот со две деца, а јас бев заглавен во финансиската состојба од август 2012 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми за мојот син лекови. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпоративни но никогаш со успех, и повеќето банки се намали мојата кредитна. Но, како Бог ќе ја имаат, се запознав со една жена од Бога приватна заем давателот од страна на пријател именуван г-дин Џејмс и јас доби заем сума од $ 50,000USD и денес сум сопственик на бизнис и моите деца се чувствува добро ... па сакам да ги советуваат некој има потреба од кредит брзо да го контактирате преку е-маил за: (Goodnews инвестициски заем 001@gmail.com) тој не знае сум тоа јас се молам дека Бог ќе го благослови за добрите работи што тој има направено во мојот живот.

  ReplyDelete
 19. Јас сум женет човек во моментот со две деца, а јас бев заглавен во финансиската состојба од август 2012 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми за мојот син лекови. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпоративни но никогаш со успех, и повеќето банки се намали мојата кредитна. Но, како Бог ќе ја имаат, се запознав со една жена од Бога приватна заем давателот од страна на пријател именуван г-дин Џејмс и јас доби заем сума од $ 50,000USD и денес сум сопственик на бизнис и моите деца се чувствува добро ... па сакам да ги советуваат некој има потреба од кредит брзо да го контактирате преку е-маил за: (Goodnews инвестициски заем 001@gmail.com) тој не знае сум тоа јас се молам дека Бог ќе го благослови за добрите работи што тој има направено во мојот живот.

  ReplyDelete
 20. Дали ви треба заем? Ако одговорот е да Контакт Океан финансии и хипотеки Ограничена ® за мали и големи кредити износ. Ние им даде на заем на 2% камата. Контакт со нас денес преку e-mail: oceanloanfirm@postribe.com.We исто така, дава заеми од (£ 5000) илјади фунти да (£ 100,000,000) Сто милиони фунти на поединци и компании, на кредит е отворен за сите без оглед на националноста.
  Ако одговорот е да, контактирајте со нас преку е-пошта: oceanloanfirm@postribe.com

  ReplyDelete
 21. AHello, дали се финансиски хендикеп? Дали имате низок кредитен рејтинг и имате тешкотии да се добие заем од локалните банки и други финансиски институции? Треба заем или финансирање поради некоја причина, како што се: личен заем, бизнис експанзија, претприемништво и образование, консолидација на долгот, тешко пари кредити. Тука е решение за своите проблем.Ние нудат заеми на клиентите во целиот свет широк @ 2% каматна стапка за поништување на исплатата. Ни e-mail на: (brendarodriguezloanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 22. (Merithope6@gmail.com)

  Здраво сум г-ѓа, заслуги. давателот легитимни и сигурен кредит на давателот, Ир нудат станбени кредити, автомобилски кредити, хотел кредити, комерцијални понуди, кои мора да се ажурираат сите на финансиската ситуација во светот / компанија за да им помогне на оние кои се регистрирани пари кредитори лични заеми, хипотеки, изградба кредити , ниска каматна стапка од 2% итн капитал, бизнис кредити и лоши кредити на работа, ја стартувате. Ние го финансира проектот во рака и вашата фирма / партнери и јас би сакал да им понуди на лични заеми на своите клиенти од УСД $ 12.000 до $ реализирани вкупно 8.000.000, само евра и фунти. И 'давам на бизнис кредити,
  Лични кредити, студентски кредити, автомобилските кредити и заеми да ги платат сметките. ако ти
  треба заем што треба да направите е за вас да ме контактирате директно
  Во: (merithope6@gmail.com)
  Бог да те благослови.
  Со почит,
  Г-ѓа: заслуги Надеж
  Е-пошта: (merithope6@gmail.com)

  Забелешка: Сите одговорот треба да се испратат на: (merithope6@gmail.com). контактирајте со нас преку e-mail за повеќе информации

  ReplyDelete
 23. Сум од македонски ми треба итна заем да го плати моите сметки

  ReplyDelete
 24. Здраво, јас сум приватна давателот заем ќе даде кредит на поединец стапка од 2% ако сте заинтересирани, можете да ни испратите е-маил: worldfinanceloancompany101@gmail.com За да се вратите на вас како е можно поскоро

  ReplyDelete
 25. Здраво, јас сум г-дин Педро Алекс, приватна заем давателот кој дава живот време можност loan.Do ви треба итна заем да го исчистите вашиот долг или ви треба капитал заем за подобрување на Твојата бизнис? Дали сте се одбиени од страна на банката и други Финансиски агенции? ви е потребна консолидирање заем или хипотека? Не гледам повеќе, бидејќи ние сме тука за сите ваши финансиски проблеми во минатото. Ние заем средства за поединци кои имаат потреба од финансиска помош, кои имаат лоша кредитна или треба пари да платат сметки, да investon бизнис на 2% камата rate.i сакате да го користите овој медиум да ве информираме дека ние го направи сигурен и кориснички assistanceand ќе биде ќе да ви понудиме loan.So контактирајте со нас преку e-mail: (redroalexloan@gmail.com) .За повеќе детали !!!
  Личен кредит:
  Бизнис кредит:
  Автомобилски кредит:
  Консолидација на долгот кредити: (redroalexloan@gmail.com).

  ReplyDelete
 26. Saya Ен Mcarthy, Reputasi, САХ и SEBUAH Uang Terakreditasi
  Pinjaman Pemberi. Saya Ingin медиуми користење Penyanyi untuk преглед memberitahu Andari bahwa Saya memberikan PENERIMA Terpercaya Seperti Јанг Saya акан Senang преглед untuk нуди Pinjaman додаден Tingkat Bunga 2% преглед untuk поединец може Јанг handal. Andari Dapat Блискиот Исток Saya преку е-пошта:
  annmcarthyloanfim@gmail.com

  LAYANAN Јанг disediakan meliputi:

  * Perbaikan Rumah
  * Pinjaman пронајдувачот
  * Kredit Мобил
  * Hutang картичка центар Pinjaman
  * На кредитна линија
  * Kedua Pinjamana
  * Pinjaman Bisnis
  * Pinjaman Личен
  * Pinjaman International.

  Молам копирајте menulis занемарам JIKA tertarik.
  Penghasilan kena Пајак одговор, Andari акан mengirimkan Formulir permohonan Pinjaman untuk видиш Mengisi. (TIDAK АДА Jaminan Sosial Дан TIDAK АДА Pemeriksaan kredit, 100% Dijamin!) Berharap memungkinkan Saya Saya untuk преглед Menjadi LAYANAN ditunjukan kepada Andari. Andari Dapat Блискиот Исток Saya преку е-пошта:
  annmcarthyloanfim@gmail.com
  Ibu Ен

  ReplyDelete
 27. Дали сте во потрага по инвестиции и личен кредит? Не барајте повеќе, бидејќи вие сте на вистинското место за вашите решенија за заем, токму тука! Global Finance Ограничена даде кредити на компании и поединци во ниска и прифатлива каматна стапка, ве молиме контактирајте со нас преку e-mail преку: (mariajorgeglobalfinance@gmail.com)

  ПРИМЕНА НА ПОДАТОЦИ

  1) Име и презиме:
  2) Земја:
  3) на адреса:
  4) Државната:
  5) Пол:
  6) Брачна состојба:
  7) Професија:
  8) Телефонски број:
  9) Тековна позиција во место на работа:
  10) месечни примања:
  11) кои се потребни Износ на кредит:
  12) времетраењето на кредитот:
  13) Намена на кредитот:
  14) Религија:
  15) Дали сте аплицирале пред:
  16) Датум на раѓање:
  Ви благодариме,

  ReplyDelete
 28. сигурно снабдување на кредит

  сигурно снабдување на кредит

  здраво
  Поминувам преку овој канал да се информираат и сите кои со години доаѓам до спас од страна на специјална понуда за заем. Дали ви треба заем? контактирајте ме за моите услови за поволен одговор. Јас сум на располагање за да ви со кредити со стапка од 2 до 3,5% на годишно ниво. Без разлика на ИРЗ, ЦДР, или други договорни Јас сум на располагање за да ви даде овој кредит. Ви благодариме контактирајте ме наскоро. Јас сум financefiable59@gmail.com
  ви благодарам

  ReplyDelete
 29. Дали сте во потрага за заем? Вие сте на вистинското место за вашите решенија за заем, токму тука! Global Finance Ограничена даде кредити на компании и поединци во ниска и прифатлива каматна стапка од 2%. Ве молиме контактирајте со нас преку e-mail преку (sarahgabriel940@gmail.com)


  ПРИМЕНА НА ПОДАТОЦИ

  1) Име и презиме:
  2) Земја:
  3) на адреса:
  4) Државната:
  5) Пол:
  6) Брачна состојба:
  7) Професија:
  8) Телефонски број:
  9) Тековна позиција во место на работа:
  10) месечни примања:
  11) кои се потребни Износ на кредит:
  12) времетраењето на кредитот:
  13) Намена на кредитот:
  14) Религија:
  15) Дали сте аплицирале пред:
  16) Датум на раѓање:
  Ви благодариме.

  ReplyDelete
 30. Добредојдовте да Богатство КРЕДИТ институт.

  Институтот богатство заем инвестиции нуди заем по многу ниска каматна стапка
  , Ние нудиме лични заеми, долг консолидирање заем, капитал, бизнис кредит, образование
  Заем, станбениот кредит и кредит од било која причина и итни потреби !. со максимално траење на времето.
  Дали сте биле одбиени од страна на вашата банка? Дали имате лоша кредитна? Дали имате неплатени сметки? се
  вас во долг? Дали треба да се воспостави бизнис? Грижи се не повеќе, односно институт богатство кредитот е тука да ви понудиме ниска
  заем интерес. Нашите кредитот се движи од $ 5.000 долари (пет илјади американски долари) за да
  $ 50, 000,000.00. (Педесет милиони американски долари).

  Ако сте заинтересирани, контактирајте со богатство институт за заем преку e-mail подолу:
  wealthloaninstitute@gmail.com
  1. Вашето целосно име: _______
  2. Контакт адреса: _______
  3. Земја на живеење: ______
  4. кредит износ што се бара: ________
  5. Времетраење: _____
  6. Пол: _____
  7. Професија: ________
  8. месечни примања: _______
  9. Датум на раѓање: ________
  10.Telephone број: __________
  11.have ќе им се нудат на заем >> Да или Не

  Mr.wilson
  Директорот на работа
  богатство институт за заем.
  wealthloaninstitute@gmail.com
  >>> Благодарение>.

  ReplyDelete
 31. Добредојдовте да Богатство КРЕДИТ институт.

  Институтот богатство заем инвестиции нуди заем по многу ниска каматна стапка
  , Ние нудиме лични заеми, долг консолидирање заем, капитал, бизнис кредит, образование
  Заем, станбениот кредит и кредит од било која причина и итни потреби !. со максимално траење на времето.
  Дали сте биле одбиени од страна на вашата банка? Дали имате лоша кредитна? Дали имате неплатени сметки? се
  вас во долг? Дали треба да се воспостави бизнис? Грижи се не повеќе, односно институт богатство кредитот е тука да ви понудиме ниска
  заем интерес. Нашите кредитот се движи од $ 5.000 долари (пет илјади американски долари) за да
  $ 50, 000,000.00. (Педесет милиони американски долари).

  Ако сте заинтересирани, контактирајте со богатство институт за заем преку e-mail подолу:
  wealthloaninstitute@gmail.com
  1. Вашето целосно име: _______
  2. Контакт адреса: _______
  3. Земја на живеење: ______
  4. кредит износ што се бара: ________
  5. Времетраење: _____
  6. Пол: _____
  7. Професија: ________
  8. месечни примања: _______
  9. Датум на раѓање: ________
  10.Telephone број: __________
  11.have ќе им се нудат на заем >> Да или Не

  Mr.wilson
  Директорот на работа
  богатство институт за заем.
  wealthloaninstitute@gmail.com
  >>> Благодарение>.

  ReplyDelete
 32. Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
  * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
  * Отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
  банкарска сметка
  * Ниска каматна стапка од 2%
  * Долг рок на отплата (1-30 години) должина
  * Флексибилни услови за заем и месечна исплата
  *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
  Можете да очекувате прелиминарен одговор помалку од 24 часа
  финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
  од тебе.

  Контактираат овој легитимни и лиценцирана компанија, овластен
  да се даде финансиска помош за Сите
  За повеќе информации и апликација за заем форма

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com


  Со почит
  Сер Џоел Вилијамс
  ПАРИЧНИ ФИРМА заем компанија
  извршен директор
  Тел: +60182913326
  Е-пошта: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  ReplyDelete
 33. Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
  * Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
  * Отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
  банкарска сметка
  * Ниска каматна стапка од 2%
  * Долг рок на отплата (1-30 години) должина
  * Флексибилни услови за заем и месечна исплата
  *. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
  Можете да очекувате прелиминарен одговор помалку од 24 часа
  финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
  од тебе.

  Контактираат овој легитимни и лиценцирана компанија, овластен
  да се даде финансиска помош за Сите
  За повеќе информации и апликација за заем форма

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com


  Со почит
  Сер Џоел Вилијамс
  ПАРИЧНИ ФИРМА заем компанија
  извршен директор
  Тел: +60182913326
  Е-пошта: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  ReplyDelete
 34. Здраво, јас сум жена (г-дин Смит Lawson) од САД, јас бев во американската држава Алабама, и имам распаѓање бизнис, кој корпоративна e-mail адреса, кој ќе ми помогне да се добие кредит за компаниите, не е толку сега имам јас би сакал за алал да му е на овој краток медиум дека над компанијата за брзо и сигурно парите што тие ми го дадоа без било каква форма на безбедност, јас 500.000USD заеми за спас, од својот сопствен бизнис на компанијата, и повеќе, нејзиниот пост на интернет виде секој секогаш го покаже она што тие го прават, па морам со нив брзо во контакт, и сите тие имаат сè што без стрес и моите пари на мојата сметка во рок од 24 часа по чудо и се погледне сега Standard агент Бизнис менаџмент а тоа е дека јас сега го испрати да ми помогне сега сум истакнувајќи дека итно треба заеми, тие треба да lawsonsmithloan@gmail.comон~~V лицето Бог се нарекуваат себеси, и знам дека тој помогнат веднаш .. подолу е кредитна зборови охрабрувачки. За потребите на кредитори ќе се финансиски надолу и има потреба од кредит? Потребата за кредити и долгови да се плати? Ние треба финансирање за вашиот сопствен бизнис? Побарувачката за кредити за големи проекти? Барај колеџ кредит? Потребата за разни други процеси финансирање? Е-пошта: lawsonsmithloan@gmail.com

  ReplyDelete
 35. CIMB БАНКА НА МАЛЕЗИЈА заем понуда аплицираат сега ...

  Добредојдовте да CIMB банка ..................
  Дали ви треба заем? Дали сакате да ги прошират вашиот бизнис? Дали ви треба кредит за инвестиција? Се што треба да направите е да се вратам на нас за повеќе информации за тоа како да започнете и ќе добиете кредит што го сакате. Оваа понуда е отворена за сите, дека оваа информација треба да се вратат на време на време. Ве молиме имајте во предвид дека условите на нашата кредитот е 4,5% на годишно ниво. Мора да ни ја достави бараната информација подолу, бидејќи ова ни овозможува да ви обезбеди со условите на кредитот ќе влезе да ја каже точната сума на кредитот. Ако сте заинтересирани за заем од нашата компанија. Ве молиме пополнете ги информациите дадени подолу и да се врати кај нас за да продолжите со вашата трансакција за заем:
  Барање за кредит {} онлајн
  1) назив: ----------------------------
  2) Држава: --------------------------
  3) Професија: ---------------------
  4) Брачна состојба: -------------------
  5) Саемот на телефонски броеви: ----------
  6) Месечни приходи ------------------
  7) Времетраење на кредитот: ---------------
  8) Адреса: --------------------------
  9) Цел на кредитот: ---------------
  10) се бара износ на кредит: -------------------
  11) Дали сте аплицирање за кредит пред :? --------
  Ве молиме контактирајте не на: cimb1.com@gmail.com

  ReplyDelete
 36. Здраво Госпоѓо и сер .
  Како ќе ме види, јас сум генерален секретар во структурата
  на заем понуда .
  Тогаш сте во било која земја во светот, или
  Италија, Франција,Канада,сад, Португалија,
  на Espagne'Belgium, Швајцарија, Русија, ... Ние сме нашите структура
  финансирање е блиску да ви помогне да каматна стапка од 2%.И нашите понуди
  кои се движат од 5000euros да 120.000.000 евра .Еве неколку вид
  како да им помогнеме на индивидуална потреба од кредитот .

  Кредит за отплата на долговите
  Недвижен имот кредит
  Потрошувачки Кредит
  Лични кредит
  Кредитна автомобил
  Кредит за да креирате свои проекти во павилјон дека веќе имаат
  Кредит за патување
  Тогаш за сите и сите информации на повеќе јасно ви се случува да треба да сме
  контактирајте со овој mail: pryor.edmond@gmail.com

  ReplyDelete
 37. Здраво Госпоѓо и сер .
  Како ќе ме види, јас сум генерален секретар во структурата на заем понуда .
  Тогаш сте во било која земја во светот, или Италија, Франција,Канада,сад, Португалија, Espagne'Belgium, Швајцарија, Русија, ... Ние на нашите финансиската структура е во близина за да ви помогне да каматна стапка од 2%.И нашите понуди се движат од 5000euros да 120.000.000 евра .Еве неколку па како не треба да им помогне на индивидуална потреба од кредитот .
  Кредит за отплата на долговите
  Недвижен имот кредит
  Потрошувачки Кредит
  Лични кредит
  Кредитна автомобил
  Кредит за да креирате свои проекти во павилјон дека веќе имаат
  Кредит за патување
  Тогаш за сите и сите информации на повеќе јасно ќе треба да контактирате со овој mail: azertygra@gmail.com

  ReplyDelete
 38. Здраво, тука доаѓа уште еден заем компанија која ќе го промени вашиот живот засекогаш, јас сум г-дин Патрик заверен заем давателот, Нудам кредити за индивидуални и јавниот сектор, кои се во потреба од финансиска помош во ниска каматна стапка од 2%. Нашите услуги вклучуваат:

  PATRICKLOANS15@GMAIL.COM
  * Лична Кредити * Консолидација на долгот
  * Бизнис Кредити
   * Студентски кредит инвестициски кредити
  Вашата победа за водење бизнис трансакција со нас
  е загарантирана и никогаш не ќе жалам за нешто во врска со тоа секој кредит
  трансакција со нас, ќе ми биде драго да се знае на давателот на кредитот како мене, бидејќи
  Јас ќе се стави насмевка на твоето лице, на крајот на оваа трансакција. сакам
  да се чувствуваат слободни никогаш не ќе го изгубат нешто во оваа трансакција
  Ако се заинтересирани ве молиме пополнете го формуларот и вратете се на е-маил
  име:
  земја:
  секс:
  Износот на кредитот потребни:
  заем Времетраење
  пополнете го формуларот и вратете се на оваа компанија е-мејл: (patrickloans15@gmail.com)
  На здравје
  Патрик заеми на компанијата

  ReplyDelete
 39. Дали сте во потрага за итен кредит? Имам добра вест за вас! Ние нудиме заеми кои се движат од € 5000-30.000.000 € во 2% камата годишно. Кредити за развој на бизнисот, личен кредит, авто кредит и слично, Ние сме сертифицирани, сигурен, сигурен, ефикасен, брз и динамичен, контактирајте не на e-mail: dannyoscar6@gmail.com

  ReplyDelete

 40. Hello.
  Are you in search of a legit loan lender, tired of being turned down by banks and mortgage,are you tired seeking Funds to finance your Business, or are you financially embarrassed that you cannot pay up your Debt and Bills, Do you think of getting a Financial Help ? while don't you hurry now and Grab your Guaranteed and Unsecured Loan today at Dell Loan, we give out the best service ever to all our customer, and will are working towards and beyond our customers reach and expectation, as we Render out all kinds of Loans. to Loan seekers, Individuals, Cooperate Organization's, Companies, and so on.We give LOANS at the range ?10,000.00 and ?10,000,000,000. 00, Pounds, Euros Max. with an interest rate of 3%.So do you need a loan today to finance your budget.

  I await your email today.
  Email (dellloan@aol.com)
  Beste Online Finance
  Frazione Castelletto, 38,
  20080 Albairate, (Milano), Italië.

  ReplyDelete
 41. 3% ПОНУДА ЗА КРЕДИТ СЕМЕЈСТВО СЕГА *

  Вие изгубивте спиење во текот на ноќта како да добиете кредит?
  * Дали барате заем за плаќање на долгот?
  * Дали барате заем за да започнете сопствен бизнис?
  * Дали барате заеми за големи проекти?

  EMAIL US Asurranceloan@yahoo.com
  Пополнете го формуларот со апликацијата за заем:

  Име:
  Земја:
  Износ на потребниот заем:
  Професија:
  Месечен приход:
  Телефон:
  Должина на заемот (години):

  Забелешка: Сите пошта мора да бидат испратени до: Asurranceloan@yahoo.com
  Се надевам дека ќе ги живеам твоите финансиски очекувања.

  Ти благодарам.
  © 2017 Кралска соработка.?

  ReplyDelete
 42. 3% ПОНУДА ЗА КРЕДИТ СЕМЕЈСТВО СЕГА *

  Вие изгубивте спиење во текот на ноќта како да добиете кредит?
  * Дали барате заем за плаќање на долгот?
  * Дали барате заем за да започнете сопствен бизнис?
  * Дали барате заеми за големи проекти?

  EMAIL US Asurranceloan@yahoo.com
  Пополнете го формуларот со апликацијата за заем:

  Име:
  Земја:
  Износ на потребниот заем:
  Професија:
  Месечен приход:
  Телефон:
  Должина на заемот (години):

  Забелешка: Сите пошта мора да бидат испратени до: Asurranceloan@yahoo.com
  Се надевам дека ќе ги живеам твоите финансиски очекувања.

  Ти благодарам.
  © 2017 Кралска соработка.?

  ReplyDelete

 43. Гет брзо, легално кредит са 2% ниска каматна стопа, нудимо све врсте кредита,

  Наше услуге су:

  * Лоанс
  * Лоанс кредити
  * Бусинесс Лоанс
  * Образовање кредити
  * Хипотека
  kowaaanna22@gmail.com

  ReplyDelete
 44. Дали барате средства за да ги отплатите кредитите и долговите? Дали се наоѓате во малку проблеми со неплатени сметки и не знаете на кој начин да одите или каде да се свртите? Што е со изнаоѓање на реномирана компанија за задолжување консолидација која може да ви помогне во намалувањето на месечната рата, така што ќе имате прифатливи опции за отплата, како и простор за дишење кога станува збор за крајот на месецот и сметките треба да се платат?

  ** Дали сте финансиски стегнати?
  ** Дали барате средства за отплата на кредити и долгови?
  ** Дали барате финансии за да поставите сопствен бизнис?
  ** Дали имате потреба од приватни или деловни кредити за различни цели?
  ** Дали барате заеми за извршување на големи проекти?

  Ние нудиме следниве видови на кредити

  * Кредити за кредитирање на долг * Деловни кредити * Лични кредити * Домашни кредити * Финансирање на автомобили * Комерцијални кредити * Инвестиции Кредити * Консолидација на долгови * Бизнис планирање * Комерцијален развој Финансии * Недвижнини Хипотеки * Лоши кредитни заеми * комерцијални кредити * Старт-up- обртен капитал заеми * Градежни кредити * Кредити за автомобили, * Хотелски кредити * Студентски кредити

  Ви даваме заем со ниска каматна стапка од 2% и времетраење на кредитот од 1 до 30 години за да го вратиме заемот (сигурен и необезбеден). Не ги задржувајте своите финансиски проблеми кон себе за да не бидете главен должник или финансиски стрес, затоа морате брзо да контактирате со нас за решение за вашите финансиски проблеми. Ќе ни биде голема радост кога сте финансиски стабилни.

  Е-пошта: michelledouglas899@gmail.com

  ReplyDelete
 45. Дали барате средства за да ги отплатите кредитите и долговите? Дали се наоѓате во малку проблеми со неплатени сметки и не знаете на кој начин да одите или каде да се свртите? Што е со изнаоѓање на реномирана компанија за задолжување консолидација која може да ви помогне во намалувањето на месечната рата, така што ќе имате прифатливи опции за отплата, како и простор за дишење кога станува збор за крајот на месецот и сметките треба да се платат?

  ** Дали сте финансиски стегнати?
  ** Дали барате средства за отплата на кредити и долгови?
  ** Дали барате финансии за да поставите сопствен бизнис?
  ** Дали имате потреба од приватни или деловни кредити за различни цели?
  ** Дали барате заеми за извршување на големи проекти?

  Ние нудиме следниве видови на кредити

  * Кредити за кредитирање на долг * Деловни кредити * Лични кредити * Домашни кредити * Финансирање на автомобили * Комерцијални кредити * Инвестиции Кредити * Консолидација на долгови * Бизнис планирање * Комерцијален развој Финансии * Недвижнини Хипотеки * Лоши кредитни заеми * комерцијални кредити * Старт-up- обртен капитал заеми * Градежни кредити * Кредити за автомобили, * Хотелски кредити * Студентски кредити

  Ви даваме заем со ниска каматна стапка од 2% и времетраење на кредитот од 1 до 30 години за да го вратиме заемот (сигурен и необезбеден). Не ги задржувајте своите финансиски проблеми кон себе за да не бидете главен должник или финансиски стрес, затоа морате брзо да контактирате со нас за решение за вашите финансиски проблеми. Ќе ни биде голема радост кога сте финансиски стабилни.

  Е-пошта: michelledouglas899@gmail.com

  ReplyDelete
 46. Почитувани кредитори

  Вие во какви било финансиски тешкотии? Дали сакате да започнете сопствен бизнис? Оваа кредитна компанија беше основана организација за човекови права ширум светот, со единствена цел да им помогне на сиромашните и на луѓето со финансиски потешкотии во животот. Ако сакате да аплицирате за заем, вратете се кај нас со деталите подолу е-пошта: elenanino0007@gmail.com

  Име:
  Потребна сума за заем:
  Времетраење на заем:
  Мобилен број:

  Ви благодарам и Бог благослови
  ДОВЕРБА
  Елена

  ReplyDelete
 47. Дали ви треба 100% заем? Јас можам да им служам на вашите финансиски потреби со помалку проблеми со враќањето, затоа ние ве финансираме само за 2%. Без оглед на вашата ситуација, самовработените, во пензија, имаат кредитен рејтинг, можеме да помогнеме. Flexiblerepayment повеќе од 1 до 30 години. Контактирајте не на: comfortfrankloanfirm@gmail.com


  Барате долг или краткорочен кредит

  1 Целосно име: ............................
  2 Контакт адреса: .......................

  3. Држава: .....................

  4.Sex: ...............

  5. Потребно износот на заемот: ....................
  6. Времетраење Кредити: ...........................
  7. Директен телефонски број: .................

  Многу љубов,

  Comfortfrankloanfirm@gmail.com  Л
  Г-ѓа: удобност

  ReplyDelete
 48. Дали ви треба 100% заем? Јас можам да им служам на вашите финансиски потреби со помалку проблеми со враќањето, затоа ние ве финансираме само за 2%. Без оглед на вашата ситуација, самовработените, во пензија, имаат кредитен рејтинг, можеме да помогнеме. Flexiblerepayment повеќе од 1 до 30 години.Контактирајте нé на: Roselinephilipkloanfirm@gmail.com


  Барате долгорочни заеми

  1 Целосно име: ............................
  2 Контакт адреса: .......................

  3. Држава: .....................

  4.Sex: ...............

  5. Потребно износот на заемот: ....................
  6. Времетраење Кредити: ...........................
  7. Директен телефонски број: .................

  Многу љубов,
  Roselinephiliploanfirm@gmail.com


  Л
  Г-ѓа: Розелин

  ReplyDelete
 49. Фирма "Скај свет кредит" даваме заеми со каматна стапка од 0% до 3%. Skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Добар ден господине / мама сум.

  Ние сме приватна компанија и нудат заеми по ниски каматни стапки при утврдување на износот на кредитот е помеѓу 100 милиони заем од $ 1,000 долар за развој на бизнисот: конкурентност на работ / експанзија на бизнисот.

  Ние нудиме различни заем

  * Лични заеми (обезбедени и необезбедени)
  * Бизнис кредити (обезбедени и необезбедени)
  * Заем за консолидација
    
  Нема однапред такси.

  Ви благодариме што одвоивте време да ја прочитате оваа реклама.
  За повеќе информации и прашања, испратете ни e-mail на нас денес
  Skyworldloanfirm@gmail.com
  Skyworldloanfirms@yahoo.com


  Сара Вилијамс.

  ReplyDelete
 50. Дали ви треба 100% заем? Јас можам да им служам на вашите финансиски потреби со помалку проблеми со враќањето, затоа ние ве финансираме само за 2%. Без оглед на вашата ситуација, самовработените, во пензија, имаат кредитен рејтинг, можеме да помогнеме. Flexiblerepayment над 1 до 30 years.Contact нас на: ceciliagodfreyloanfirm@gmail.com


  Барате долг или краткорочен кредит

  1 Целосно име: ............................
  2 Контакт адреса: .......................

  3. Држава: .....................

  4.Sex: ...............

  5. Потребно износот на заемот: ....................
  6. Времетраење Кредити: ...........................
  7. Директен телефонски број: .................

  Многу љубов,

  Ceciliagodfreyloanfirm

  Л
  Г-ѓа: Цецилија

  ReplyDelete
 51. Здраво

  Дали ви треба итен заем за да ги задоволите вашите финансиски потреби? Ние нудиме кредити од 2.000,00 до 50.000.000.00, сигурни сме, моќни, брзи и динамични, не го проверуваме заемот и нудиме 100% гаранција за странски заеми за време на овој трансфер.

  Ние, исто така, ја позајмивме целата валута со каматна стапка од 2% на сите заеми .... Ако сте заинтересирани, вратете се кај нас со оваа е-пошта.

  Ве молиме да ни се вратите, ако е интересно, со trustfirm2010@gmail.com

  Со почит,

  Г-дин Енди Кол
  Trustfirm2010@gmail.com

  ReplyDelete
 52. ДЕНОТ МОЈ ЛИЦА НА МАВРОВО МАКЕДОНИЈА

  ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. СРЕЌНА СРЕЌЕН ДЕНЕС И БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОЛЖИТЕЛНА КОМПАНИЈА.
  ,
  Моето име е Абдулах. Јас сум од градот Маврово и барав вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци да купам куќа
  сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај
  од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите
  мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од
  пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне
  таа знае заем компанија која може да ми помогне со било кој износ на заем
  потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби
  заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив
  како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот
  најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам,
  повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем
  компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде,
  Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за
  (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и
  твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Следно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.
   Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.

  ReplyDelete
 53. Здраво,

  Дали сте во потрага за деловен заем, личен заем, хипотека, кредит за автомобил, заеми, заеми за консолидација на долгови, необезбедени кредити, ризичен капитал итн. Или имате заем од банка или финансиска конфигурација е одбиена или повеќе причини, Не нивните заем решенија! Јас сум Мис Роуз, приватен кредитор, кредитирање на бизниси и поединци со ниска и прифатлива каматна стапка од 2%. Заинтересирани? Контактирајте со нас за да го третирате кредитот по трансферот во рок од 48 часа. Контакт: missroseloanfirm@hotmail.com
  апликации

  Име:
  Дата на раѓање:
  Пол:
  Брачна состојба:
  Адреса:
  локација
  Статус:
  Поштенски код:
  Земја:
  Телефон:
  Е-пошта:
  Наведете ја целта на кредитот:
  Износ на заем:
  Траење на заем:
  Месечен нето приход.

  Назад кон мене што е можно поскоро со информации погоре за повеќе информации.

  Мис Роуз

  ReplyDelete
 54. Здраво
  Дали ви е потребен итен заем? Дали сте долги Дали имате лош кредит? Дали банките се отфрлени, дали ви треба заем за да започнете сопствен бизнис? Ние им даваме заеми на луѓето, без оглед на нивните лоши / лоши оценки. Ние обезбедуваме и деловни и лични заеми со долгорочно и краткорочно времетраење по ваш избор, со ниска каматна стапка од 2% на годишно ниво за поединци и бизниси. Нашиот заем програмер е брз и сигурен, применлив денес и добива ваша инстант одговор. Нашите кредити се добро осигурени, 100% гарантирани, а клиентите обезбедуваат максимална сигурност. За повеќе информации, контактирајте не преку нашата е-пошта. Адреса за испраќање: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) и добијте кредит денес.
  Ел. Mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  Г-ѓа Магрет Џејмс MD / управен директор

  ReplyDelete
 55. ИММАКУЛАТНИ ПОМОШНИ ОДРЕДБИ ОДРЕДБИ

  Решавање на финансискиот проблем во рок од 24 часа.

               Дали сте Пензионер или сопственик на бизнис?
        Земете од 1000 евра - 200.000, 000 евра заем во рок од 24 часа
                             без колатерал.

                 Едноставно решение за пари.

  За повеќе прашања контактирајте не на: Immaculateloanprovidersltd@gmail.com
  Извршен директор: г-ѓа Бенџамин
  или посетете ја нашата гранка: Ниво 29, Тифани кула, Џумеира езера кули Дубаи. ОАЕ


                                Благодарам

  ReplyDelete
 56. Здраво,
  Јас сум г-дин Џош Хаули, личен кредитен заемодавач кој обезбедува заем за животна можност за поединци, институции, организации и сл само со 2% каматна стапка без никакво обезбедување .... Дали ви треба итен заем за да го исплатите вашиот долг или ви треба заем за подобрување на вашиот бизнис? Сте биле одбиени од банки и други финансиски институции? Дали ви треба заем за консолидација или хипотека? Сите ваши грижи се завршени, бидејќи сме тука да ги направиме сите ваши финансиски проблеми нешто од минатото.
  Контакт со нас преку е-пошта на (Joshhawleyloanfirm@gmail.com) за повеќе детали ..

  Со почит!

  ReplyDelete
 57. Здраво,
     Дали барате комерцијален заем? Лични заеми, хипотекарни заеми, автомобилски кредити, студентски кредити, заеми за консолидација на долгови, необезбедени кредити, ризичен капитал итн. Или, ако тоа е одбиено од банка или институција, јас сум давател на г-ѓа Маријан Лукас и давам заеми за компании и лица со ниска каматна стапка од 2% и прифатливи, ако се заинтересирани, контактирајте со нас денес на: (chosenloanfinancial@gmail.com)

  ReplyDelete
 58. РАЙМОНД МИЛИОН | Здраво, Дали барате легитимен и доверлив Финансиер / Кредитор? Дали ви треба заем? Дали ви треба итна финансиска помош? Дали ви треба итен заем за враќање на долговите или ви е потребен капитален заем за подобрување на вашиот бизнис? Ние нудиме сите видови на заеми со каматна стапка од 2% на поединци, компании и компании со јасни и разбирливи услови. Ние испорачуваме кредити од кој било износ на било која дестинација, па затоа контактирајте со нас денес за да добиете инстантен заем денес. Испратете ни е-пошта до: (raymondmillionloanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 59. РАЙМОНД МИЛИОН | Здраво, Дали барате легитимен и доверлив Финансиер / Кредитор? Дали ви треба заем? Дали ви треба итна финансиска помош? Дали ви треба итен заем за враќање на долговите или ви е потребен капитален заем за подобрување на вашиот бизнис? Ние нудиме сите видови на заеми со каматна стапка од 2% на поединци, компании и компании со јасни и разбирливи услови. Ние испорачуваме кредити од кој било износ на било која дестинација, па затоа контактирајте со нас денес за да добиете инстантен заем денес. Испратете ни е-пошта до: (raymondmillionloanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 60. Завршете ги вашите финансиски грижи
  Ние сме кредитна акредитирана компанија. ние нудиме заем за поединци во
  ниска каматна стапка од 2%, Ние нудиме личен заем, деловни кредити,
  хипотека за заем. за недвижнини заем
  не двоумете се да не контактирате преку: (felixgeorge958@gmail.com)

  ReplyDelete
 61. Здраво!
  Јас сум госпоѓа Џенис Алберт од западна Обединета држава Американска
  САД, имам скрши
  up бизнис, додека не ја најдов оваа компанија е-пошта
  кои ми помагаат да добијам кредит за бизнис, и
  сега сакам да го користам овој краток медиум
  честитам на погоре компанијата за брзо и
  сигурни пари што ги зајмуваат без каква било форма
  колатерал, заем од 15.000 долари од компанијата
  да го спасам мојот бизнис и многу повеќе, ги видов нивните
  mail на интернет, секој секогаш дава
  сведоштво за она што го направија, па јас брзо
  контактира со нив и сите направија сè за мене
  без стрес и моите пари беа испратени
  мојот профил 24 часа подоцна, бев изненаден и се чувствував
  мило, сега јас сега имаат стандарден бизнис
  контролен агент кој ми помага, сега ќе совет
  оние на кои им треба итен заем за да ги контактираат
  email: johnloanfirm2@gmail.com тие ќе ви помогнат
  веднаш и не заборавајте да им кажете
  ве насочи. и можете да ме контактирате на: janicealbert30@gmail.com
  и бог го благослови за него

  ReplyDelete

 62. Заемот нуди 2% камата

  Ако ви треба финансиска помош, не двоумете се да не контактирате. Можете да добиете заем во опсег од 2.000 € до 1.000.000 € на многу поволни услови во целокупната законитост и сигурност. За да дознаете повеќе за финансиските аранжмани, ве молиме контактирајте не преку е-пошта. E-mail: marcuford@gmail.com

  ReplyDelete
 63. Добра вијест за све заинтересоване за добијање капиталног зајма и других облика зајма за разне намјене.
  Користимо онлине платформу за оглашавање наше компаније "ОМЕГА ФИНАНЦЕ ЛИМИТЕД" да објавимо широј јавности да нудимо кредит приватним компанијама, појединцима, власницима предузећа е.т.ц по ниској каматној стопи.

  Ово је да информирамо јавност да је наша кредитна компанија глобална кредитна организација посвећена пружању брзих осигураних готовинских кредита квалификованим појединцима и компанијама по субвенционисаним каматама годишње. Помогли смо бројним појединцима и организацијама које су се суочиле са финансијским потешкоћама широм свијета. Када се пријавите са нама, пријављујете се са поузданом компанијом која брине о вашим финансијским потребама. Ми ћемо се побринути за вас кроз цео процес.

  Дођите у нашу канцеларију данас или можете нас контактирати преко госпође БРИДГЕТ ЦООПЕР емаил: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM

  Можете добити следеће кредите од нас;

  Пословни капитал кредита,
  Лични кредит,
  стамбени кредит,
  Кредит без зајма,
  Образовни кредит,
  кредит за оснивање предузећа,
  Појединачни кредит,
  Здравствени кредит
  Пољопривредни кредит
  Ауто кредит

  Слободно нас контактирајте данас и искусите могућност промене финансијског живота коју наша компанија нуди. Буди сведок нашим понудама данас, како бисте могли да информишете друге који имају потребу за зајмом да бисте такође искусили финансијску слободу коју имате.

  Још једном можете нас контактирати путем мадам БРИДГЕТ ЦООПЕР емаил: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM.
  Хвала вам.

  ReplyDelete
 64. Dear Applicant,

  Do you seek funds to pay off Credits and Debts? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) is here to put a stop to your financial problems. We offer all kinds of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We give out loan with an Interest rate of 1.00%. Interested applicants should Contact us via email: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Please Fill the Application Form Below:
  - Complete Name:
  - Loan amount needed:
  - Loan Duration:
  - Purpose of loan:
  - City / Country:
  - Telephone:
  - How Did You Hear About Us:

  If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: SuiteCapitals@gmail.com
  ( SuiteCapitals@post.com )

  ReplyDelete

 65. Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose from vacations, to education, to unique purchases. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

  Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
  Kindly write us back with the loan information;
  - Complete Name:
  - Loan amount needed:
  - Loan Duration:
  - Purpose of loan:
  - City / Country:
  - Telephone:
  - How Did You Hear About Us:

  If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com

  Yours Sincerely,
  Mr. Ren Hya
  PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
  We look forward to hear from you ASAP
  Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com

  ReplyDelete
 66. Мојот сопруг и јас имавме многу лош кредит кога бевме длабоко во финансиските правници до кој степен аплициравме за банкрот, имавме малку или никакви пари за да ја испратиме ќерката на Емили на колеџ што не можевме да си го дозволиме. Ние ги контролираме кредитите за заем (компании за заем), кои им помогнаа на луѓето како нас, да ги смениме хипотеките. Секоја компанија со која контактирав сакаше претходна такса од 1.000 до 2.000 долари што не можевме да си го дозволиме. Затоа што мислевме дека немавме надеж да избереме да го продадеме или да го изгубиме својот дом со тоа што ќе го затвориме. Потоа наидов на локално списание и покритието беше Корпорација за кредитирање. Трите главни чекори; 1. Поднесувате електронска апликација. Е-пошта: albakerloanfirm@gmail.com 2. Обезбедете точни средства за идентификација за тоа дали вашиот граѓанин има лична карта или возачка дозвола и информации за вашата банкарска сметка. 3. Кредитот се обработува, одобрува и пренесува. Долгата приказна беше скратена, помогнаа да добиете кредит со фиксна стапка од 4% и модифицирани со ревидирани исплати. Тие, исто така, им дадоа на своите ќерки студентски заем за да се заврши целосната плата на мојот колеџ. Работевме со заемот на Ласон, кој нè предупреди за напредокот на целиот свет. тој ги правел сите документи, телефонски повици и сл. Тие го направија сето тоа и добивме заем што го прифаќаме. Кога се согласувам со условите за заем и ги доставив деталите на мојата банка, плаќав прифатлива цена за овие услуги. Ние не би биле во можност да го добие како едноставна и прифатлива како што беше преку нивниот процес на трансформација со нашето знаење. Јас немав време да ви се заблагодарам, затоа БЛАГОДАРАМ! Не можев да побарам подобар тим. Јас сум до датум за рефинансирање. Најдобро за вас, поместување на хипотека Ако имате проблем како нас, контактирајте со корпорација за исплата на заем. Тие можат да работат. Со почит, Тимотеј и Марија усвоена на март 18,2018 година во Колумбус, Џорџија

  ReplyDelete
 67. Здраво,
  Со нетрпение очекуваме да ви е-пошта. Сакаме да знаете дека сте подготвени
  Сакаме да знаеш дека можеме да ви дадеме пари
  Ви треба заем, се што треба да направите е да го пополните кредитот
  формулар за апликација и контактирајте ме сега, бидејќи ова е првиот чекор
  добие заем од оваа компанија

  Информации за прием

  1) Целосно име: ............................................. ..........
  2) Земја: .............................................. .............
  3) Адреса: .............................................. ............
  4) Држава: .............................................. .............. ..
  5) Пол: .............................................. ..................
  6) Брачен статус: .............................................. ...
  7) Професија: .............................................. ..... ..
  8) Повикувачки број: .............................................. ..
  9) Тековна состојба на работа: .....................
  10) Месечен приход: .............................................
  11) Задолжителни општи заеми: .....................................
  12) Период на заем: ............................................ .. ,
  13) Цел на полнење: .......................................... ..
  14) Религија: .............................................. ..........
  15) Дали некогаш сте .................................

  ReplyDelete
 68. Вие во какви било финансиски тешкотии? Дали ви треба заем за чистење на долговите? Дали ќе ги зголемиш финансиите? Вие сте бизнис лице кое сака да ја прошири својата компанија. Со ова се бара да се поврзеш со вистински херој, доверба и ефективни кредитни заеми за кредитни компании. Научив и поединци и на владата за нашата висока ефикасност.

  Услуги вклучуваат:
  * Лични заеми (безбеден и необезбеден)
  * Бизнис кредити (безбеден и необезбеден)
  * Подобрување на домот
  * Изобретените кредити
  * Авто Кредити
  итн ..

  Ве молиме да ни се вратите ако сте заинтересирани, преку gkfinance01@gmail.com

  Со почит,
  Деметриј Даниел
  gkfinance01@gmail.com

  3% понуда за заем

  ReplyDelete
 69. Здраво,
  Ова е за да ја информира јавноста дека г-ѓа Морган Ерика, приватен кредитен заемодавач, отвора финансиска можност за сите на кои им е потребна финансиска помош. Ние даваме заем со каматна стапка од 2% на поединци, фирми и компании под јасни и разбирливи услови и услови. контактирајте нè денес преку e-mail, за да можеме да ви ги дадеме условите за заем на: (morganerica007@gmail.com)

  ReplyDelete
 70. Тражите кредит одмах? Да ли желите да решите своје рачуне и куповину некретнине (инвестициони кредити) / кредит за изградњу? Могу вам гарантовати 24-часовно одобравање кредита са процентом од 2. Ми смо инвестицијска компанија светске класе која нуди све врсте финансијских услуга са флексибилним условима отплате и благовременим распоредом затварања. Контактирајте нас путем е-маила за детаљне информације. Е-маил: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

  ReplyDelete
 71. do you need a loan
  Are you in a financial crisis or in need of money to start your own business? Do you need a loan to pay off a debt or pay bills or start a good business? Do you have a low credit rating, and do you have problems obtaining a loan from local banks and other financial institutions? Here's your chance to get a loan from our Organization. We offer loans to individuals for the following purposes and much more. Personal loans, business expansion, business start-ups, education, debt consolidation, hard money. We offer loans with a low interest rate of 3%. Contact us by e-mail: fredmorefinance@gmail.com
  Whatsap: +919654763221

  ReplyDelete
 72. do you need a loan
  Are you in a financial crisis or in need of money to start your own business? Do you need a loan to pay off a debt or pay bills or start a good business? Do you have a low credit rating, and do you have problems obtaining a loan from local banks and other financial institutions? Here's your chance to get a loan from our Organization. We offer loans to individuals for the following purposes and much more. Personal loans, business expansion, business start-ups, education, debt consolidation, hard money. We offer loans with a low interest rate of 3%. Contact us by e-mail: fredmorefinance@gmail.com
  Whatsap: +919654763221

  ReplyDelete
 73. ти треба заем
  Дали сте во финансиска криза или имате потреба од пари за да започнете сопствен бизнис? Дали ви треба заем за да платите долг или да платите сметки или да започнете добар бизнис? Дали имате низок кредитен рејтинг, и дали имате проблеми со добивање на заем од локални банки и други финансиски институции? Еве ја вашата шанса да добиете заем од нашата организација. Нудиме кредити на физички лица за следните цели и многу повеќе. Лични заеми, проширување на бизнисот, започнување бизнис, образование, консолидација на долгови, тешки пари. Ние нудиме кредити со ниска каматна стапка од 3%. Контактирајте не преку e-mail: fredmorefinance@gmail.com
  Whatsap: +919654763221

  ReplyDelete
 74. Добар дан Даме и господо, да ли сте икада имали потребу за финансијском помоћи и због чињенице да су вас одбиле банке и друга финансијска организација коју сте одустали? Да ли вам сада треба финансијска помоћ и немате где да тражите због лоше кредитне историје? Да ли вам је потребан кредит за куповину куће или аутомобила, да започнете посао било које врсте? Да ли вам је потребан кредит да бисте задовољили потребе својих чланова породице и да вам је тешко? Да ли вам је потребан кредит да бисте остали финансијски способни ако је одговор да, онда више не брините и не контактирајте нас путем е-поште као davidpetersonloanfirm1@outlook.com приватна кредитна компанија чији је циљ помоћ онима којима је потребан финансијски са било којим износом укљученим у проценту од 2. Пожурите сада и контактирајте нас и радо ћемо вам помоћи.

  ReplyDelete
 75. Јас сум Dominic Management, легитимен и
  Признати должници. Сакам да го користам овој медиум за да знаете
  Можам да обезбедам сигурни приемници
  Јас ќе ви дадам 3%
  Каматна стапка за администратор

  Услуги:

  * Кредити за автомобили
  * Консолидација на долг
  Кредит
  * Втор заем
  * Комерцијални заеми
  * Приватни заеми
  * Меѓународни заеми.

  Ако сте заинтересирани, напиши ме повторно
  Стапи во контакт со мене
  Е-пошта: universalfundplc@yahoo.com

  Почит
  13. Доминик

  ReplyDelete
 76. Дали ви треба заем?
  Дали сте во финансиска криза или ви требаат пари за да започнете сопствен бизнис? Дали ви треба заем за да го платите вашиот долг или да платите премија или да започнете бизнис? Дали имате низок кредитен рејтинг и имате проблеми да добивате заеми од локални банки и други финансиски институции? Ова е можност за вас да добиете заем од нашата организација. Ние обезбедуваме кредити на физички лица за следните цели и многу повеќе. Лични заеми, проширување на бизнисот, почетни бизниси, консолидација на долгот и тешки пари. Ние обезбедуваме 3% каматна стапка кредити. Контактирајте не преку e-mail: fredmorefinance@gmail.com
  Whatsap: +919654763221

  ReplyDelete
 77. Внимание:
  Дали барате РЕАЛЕН ФИНАНСИСКИ ЗАДОЛЖЕН КОМПАНИЈА да ви даде кредит помеѓу 5.000 и 5.000.000 евра (за бизнис или заем за претпријатија, личен заем, станбени кредити, заем за автомобил, кредити за консолидација на долгови, ризичен капитал, здравствен заем итн.)
  Или ви бил одбиен заем од банка или финансиска институција поради една или друга причина?
  Аплицирајте сега и добијте вистински финансиски кредит обработен и одобрен во рок од 3 дена.
  КОДЕКС ЗА КОМПЕРАТУМ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНОСТ НА МЕТОДИЧОТ ЛИМОВЕЦ, ние сме "меѓународно акредитирани заемодавачи на заем" кои им даваат вистински финансиски заем на физички лица и компании со ниска каматна стапка од 2% со Вашата важечка лична карта или меѓународна пасош на вашата земја за верификација.
  Нашиот заем Отплатата започнува 1 (Една) година откако сте го добиле вашиот кредит, а траењето на отплата се движи од 3 до 35 години.

  ЗА ИЗМЕНЕНО ОДГОВОРНОСТ И ОБРАБОТКА НА БАРАЊЕТО ЗА ВАШИОТ КРЕДИТ ВО РАМКИ 2 РАБОТНИ ДЕНОВИ,
  Контактирајте не директно преку оваа е-пошта: methodistcooperativeloan@gmail.com


  Контактирајте со нас со следните информации:

  Целосно име:____________________________
  Износ потребен како заем: ________________
  Времетраење на заем: _________________________
  Цел за заем: ______________________
  Дата на раѓање:___________________________
  Пол: _______________________________
  Брачна состојба:__________________________
  Контакт Адреса:_______________________
  Град / поштенски код: __________________________
  Земја: _______________________________
  Професија: ____________________________
  Мобилен телефон: __________________________

  Испратете го вашето барање за итен одговор на: methodistcooperativeloan@gmail.com

  Ви благодарам.
  Г-ѓа Кати Хол
  Директор.
  КОДОПЕРАТИВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН МЕТОДИСТИ ЛИМОВЕЦ
  Е-пошта: methodistcooperativeloan@gmail.com

  ReplyDelete
 78. Здраво,
  Ова е за да ја информира јавноста дека г-ѓа Морган Ерика, приватен кредитен заемодавач, има отворена финансиска можност за сите на кои им е потребна финансиска помош. Ние даваме заем со каматна стапка од 2% на поединци, фирми и компании под јасни и разбирливи услови и услови. контактирајте нè денес преку e-mail, за да можеме да ви ги дадеме условите за заем на: (morganerica007@gmail.com)

  ReplyDelete
 79. Здраво,
  Ова е за да ја информира јавноста дека г-ѓа Морган Ерика, приватен кредитен заемодавач, има отворена финансиска можност за сите на кои им е потребна финансиска помош. Ние даваме заем со каматна стапка од 2% на поединци, фирми и компании под јасни и разбирливи услови и услови. контактирајте нè денес преку e-mail, за да можеме да ви ги дадеме условите за заем на: (morganerica007@gmail.com)

  ReplyDelete
 80. Здраво
  Ова е за да ја информира јавноста дека NATWESTLOANCOMPANY нуди финансиска помош на клиентот, компаниите и поединците кои бараат финансиска поддршка / финансирање на заем и оние кои бараат работен капитал да започнат нов бизнис или да го прошират постоечкиот бизнис, даваме заеми по каматна стапка од 2% на годишно ниво и во рамки на Долари / Евра / Фунти 1000,00 до Доллари / Евра / Фунти 500,000,000.00 како понуда за заем. Заинтересираните страни треба да контактираат со нас за повеќе информации преку електронска пошта: (natwestloancompany432@gmail.com)

  Е-пошта: (natwestloancompany432@gmail.com)
  WHATSAPP број: +2347060613783

  ReplyDelete
 81. Добар ден, моето име е Џереми Карлос, јас сум државјанин на Мексико. Сакам да сведочам за добар заемодавач кој ми покажа светлина откако беше измамен од четири различни лажни интернет-зајмувачи, сите ми ветуваат заем по барање да платам многу
  такси кои не произвеле ништо и не давале позитивни резултати
  резултати. Изгубив многу пари близу до 8.000 долации.
      Еден ден додека прелистував на интернет, се појавив на еден стар пост за уште една жртва како мене, кој доби кредит од финансиските услуги на Симон Фин, откако го прочитав нејзиното сведочење, одлучив да го проследам само за последен пат, аплицирав преку е-маил дадена и во рок од 48 часа добив заем од 32.000 долари. Не можев да поверувам во моите очи, сега повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем
  компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде,
  ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да ја посетат нивната е-пошта ,,, simonfinnloan.inc@gmail.com, тие никогаш нема да ве урнат, и вашиот живот ќе се промени како што ми го направи.
  Брзо контактирајте (simonfinnloan.inc@gmail.com) денес и земете го заемот од нив.
  Останете безбедни и благословени

  ReplyDelete
 82. Здраво, јас сум г-дин Весли, доверител на приватни кредити, и јас сум тука за да ги остварам вашите соништа за да добиете кредит. Дали ви треба итно итно? Дали ви треба заем за да ги исплатите долговите? Дали ви треба заем за да го проширите бизнисот или да започнете сопствен бизнис? Ние сме тука за вас со ниска каматна стапка од 2% и можете да добиете кредитен кредит помеѓу 1.000 и 1.000 долари $ 100,000,000.00 максималниот износ на заем и до 40 години траење на кредитот.Ве молиме контактирајте не на нашата е-адреса: globalinvestmentfinancing@gmail.com

  ReplyDelete
 83. Do you need a loan?
  Are you in a financial crisis or need money to start your own business? Do you need a loan to pay off your debt or pay a premium or start a business? Do you have low credit rating and are you having trouble getting loans from local banks and other financial institutions? This is an opportunity for you to get a loan from our organization. We provide loans to individuals for the following purposes and much more. Personal loans, business expansion, start-up businesses, consolidation of debt and hard money. We provide 3% interest rate loans. Contact us by e-mail: fredmorefinance@gmail.com
  Whatsap: +919654763221

  ReplyDelete
 84. Драги забавувачи на заеми

  Вие во какви било финансиски тешкотии? Дали сакате да започнете сопствен бизнис? Оваа кредитна компанија беше основана организација за човекови права ширум светот, со единствена цел да им помогне на сиромашните и на луѓето со финансиски потешкотии во животот. Ако сакате да аплицирате за заем, вратете се кај нас со деталите подолу е-пошта: elenanino0007@gmail.com

  Име:
  Потребна сума за заем:
  Времетраење на заем:
  Мобилен број:

  Ви благодарам и Бог благослови
  ДОВЕРБА
  Елена

  ReplyDelete
 85. Земете го вашиот кредит сега во рок од 48 часа


  Добар ден


  Дали сакате да бидете претприемач, да започнете проект или да купите стан или дали сте во финансиски фикс, вашата помош доаѓа сега, дали сте го изгубиле сонот, обидувајќи се да се подготвите, не дозволувајте вашите соништа да умрат, контактирајте го г-дин Фред повеќе, за брз и сигурен заем.


  Ние нудиме овој тип на кредит подолу:


  1 деловен заем

  2. комерцијален

  заем 3. стан

  заем 4. авто

  заем 5. авто кредит итн.


  Ние нудиме заеми за сериозни и искрени клиенти кои се спремни да соработуваат со нас со каматна стапка од 3%, во распон од 100,000.00 до 500,000,000,000.00.


  Контактирајте ни брзо преку нашата е-пошта (fredmorefinance@gmail.com)

  (fredmorefinance@hotmail.com)

  Whatssap број: +919654763221  Потпишан

  Директор

  Г-дин Фред повеќе

  ReplyDelete
 86. Здраво, јас сум Дорка Алваро, јас во моментов живеам во Малага Шпанија. Во тоа време сум вдовица со Четири деца и јас бев заглавена во финансиска ситуација во мај 2018 година и ми требаше да ги рефинансирам и да ги плаќам моите сметки. Се обидов да побарам заеми од неколку кредитни компании, приватни и корпоративни, но никогаш успешно, и повеќето банки го одбија мојот кредит. Но, како што тоа го сака Бог, бев запознаен со Божји човек, приватен заем, кој ми даде заем од 80.000 евра и денес поседувам бизнис и моите деца се во ред во тоа време, ако треба да стапите во контакт со било компанија која се повикува да обезбеди необезбеден кредит, без проверка на кредит, без потписник со само 2% каматна стапка и подобри планови за исплата и распоред, контактирајте го г-дин Роберто Андерсон (robertoandersonloan.inc@gmail.com). тој не знае дека го правам ова, но сега сум многу среќен и одлучив дека луѓето ќе знаат повеќе за него и јас исто така сакам Бог да го благослови повеќе. Можете да го контактирате преку неговиот email: ROBERTOANDERSONLOAN.INC@GMAIL.COM.

  ReplyDelete
 87. Барање / Get-Брз, сигурен и сертифициран заем Износ $ 5000- $ 500,000,000 долари,
  Друштвото за заем од Дајана Гузман, подружница фирма која се поврзува со Barclays banka Саладин, потекнува од Обединетото Кралство и од други територии низ целиот свет. Нуди каматна стапка од 3% за заем, Нашиот заем им помага на луѓето да го контролираат својот готовински тек, да ги задоволат нивните потреби и да го стабилизираат нивниот начин на живот. . ако ви треба пари за заем за да ве помине за кратко време, ние сме тука за вас. Нашиот кредитен процес е едноставен и лесен за разбирање
  Ние сме транспарентни
  Ние сме флексибилни
  Ние сме посветени
  Ние сме тука за да ви помогнеме
  Нашите кредитни услуги
  «» «» »» »» «» »» »» »» »» »» »» »» »» »»
  Личен заем
  Заем за автомобили
  Хипотека за заем
  Заем за консолидација на долг
  Медицински кредит
  Образовен заем
  Заем за подобрување на дом
  Побрзај сега,
  Испратете ни e-mail на: dianaguzmanloans@gmail.com
  Со почит ,
  Дијана Гузман

  ReplyDelete
 88. Дали ви треба итен заем? Обезбедуваме заеми за заинтересирани лица кои бараат заем со добра намера. Ние нудиме широк спектар на финансиски услуги: комерцијално планирање, комерцијално и развојно финансирање, хипотеки и хипотеки, кредити за консолидација на долг, деловни кредити, приватни заеми, студентски кредити, намалени стапки кредити на 3%.
  Ве молиме контактирајте не за вашиот обезбеден и необезбеден кредит Заинтересираните кандидати треба да не контактираат преку e-mail: fredmorefinance@gmail.com

  Контакт преку WhatsApp: +919654763221
  Со почит,
  Г-дин FREDMORE

  ReplyDelete
 89. Тражите пословне финансије, личне финансије, кредите за некретнине, кредите за аутомобиле, студентске готовине, фондове за консолидацију дугова, неосигурана средства, ризични капитал, итд.

  Вхатаспп: +917204719376

  Вхатаспп: +917204719376

  Емаил: цредитмидланд@гмаил.цом

  Ахмед Мохамед

  ReplyDelete
 90. Тражите пословне финансије, личне финансије, кредите за некретнине, кредите за аутомобиле, студентске готовине, фондове за консолидацију дугова, неосигурана средства, ризични капитал, итд.

  Вхатаспп: +917204719376

  Вхатаспп: +917204719376

  Емаил: цредитмидланд@гмаил.цом

  Ахмед Мохамед

  ReplyDelete
 91. Тражите пословне финансије, личне финансије, кредите за некретнине, кредите за аутомобиле, студентске готовине, фондове за консолидацију дугова, неосигурана средства, ризични капитал, итд.

  Вхатаспп: +917204719376

  Вхатаспп: +917204719376

  Емаил: цредитмидланд@гмаил.цом

  Ахмед Мохамед

  ReplyDelete
 92. Ви треба финансирање за вашиот дом, за вашиот бизнис, за купување автомобил, за купување на мотоцикли, за создавање на сопствен бизнис, за вашите лични потреби, повеќе сомнеж. Дозволувам лични кредити во висина од 5.000 до 50.000.000 € со номинална каматна стапка од 3%, без оглед на износот. Ве молиме наведете во вашите барања за заем точниот износ што би сакале и неговиот рок на отплата.

  За повеќе информации контактирајте не само на оваа адреса на е-пошта: finance.micro1@gmail.com

  ReplyDelete
 93. Поздрав,
  Какав кредит тражите?
  Јесте ли били разочарани?
  Да ли сте каснили?
  Да ли сте тражили и добили помоћ?
  Да ли сте изгубили наду у праву компанију која брине?
  Не треба више да гледаш - БеттерЛифе је овде
  Ми смо БеттерЛифе и ми смо ту да ваш живот учинимо једноставним и бољим.
  Наша репутација говори сама за себе и наши клијенти кажу да смо најбољи.

  Свијет је постао глобално село, тако да можете доћи до нас из било ког дијела свијета и ми ћемо вам служити као нико други.
  Очекујем ваш одговор да вам дам више информација и поведе вас у нашу компанију, без треће стране, вас и наше компаније, ви сами контактирате ... ДА! То је прави
  Акција говори гласније од разговора.

  Врати ми се на jmdaly99@protonmail.com
   Нећете зажалити


  -Јавад

  ReplyDelete
 94. Поздрав,
  Какав кредит тражите?
  Јесте ли били разочарани?
  Да ли сте каснили?
  Да ли сте тражили и добили помоћ?
  Да ли сте изгубили наду у праву компанију која брине?
  Не треба више да гледаш - БеттерЛифе је овде
  Ми смо БеттерЛифе и ми смо ту да ваш живот учинимо једноставним и бољим.
  Наша репутација говори сама за себе и наши клијенти кажу да смо најбољи.

  Свијет је постао глобално село, тако да можете доћи до нас из било ког дијела свијета и ми ћемо вам служити као нико други.
  Очекујем ваш одговор да вам дам више информација и поведе вас у нашу компанију, без треће стране, вас и наше компаније, ви сами контактирате ... ДА! То је прави
  Акција говори гласније од разговора.

  Врати ми се на jmdaly99@protonmail.com
   Нећете зажалити


  -Јавад

  ReplyDelete
 95. Здраво,
  Каков вид на заем го барате?
  Дали сте разочарани?
  Дали сте биле одложени?
  Дали сте пребарувале и не добивте Помош?
  Дали сте ја изгубиле надежта на вистинска компанија која се грижи?
  Вие не треба да изгледате повеќе - BetterLife е тука
  Ние сме BetterLife и ние сме тука да го направиме вашиот живот едноставно и подобро.
  Нашата репутација зборува за себе и нашите клиенти велат дека сме најдобри.

  Светот стана глобално село, па оттаму може да стигнете до нас од кој било дел од светот и ние ќе ви служиме како ниеден друг.
  Го очекувам вашиот одговор да ви даде повеќе информации и да ве доведе до нашата сама компанија, ниедна трета страна, вие и нашата компанија, ќе ги контактирате сами ... ДА! Вистинско е
  Акцијата зборува погласно од разговорите.

  Врати се кај мене на jmdaly99@protonmail.com
   Нема да зажалиш


  -Јавад

  ReplyDelete
 96. Дали ви се потребни средства за започнување или проширување на вашиот бизнис? Дали итно треба да го решите кредитот? Ние нудиме широк спектар на финансиски услуги за заинтересирани клиенти кои бараат заеми за финансирање на нивните трошоци. За повеќе информации во нашето поштенско сандаче: creditassuranceexpress1@gmail.com

  Внимателно:
  creditassuranceexpress1@gmail.com

  https://www.unicreditassurance.com

  ReplyDelete
 97. Дали ви треба заем за вашиот бизнис или плаќање на вашите сметки, вие не мора да разгледувате наоколу, па нема да добиете измами, јас исто така сум жртва на онлајн измама, додека еден пријател ме упати на г-ѓа Лорен Кредит Фирма, таа позајми без стрес и добро стапка во рок од неколку часа по мојата регистрација добив мојот точен износ на кредит во мојата банкарска сметка. Г-ѓа Лорен Лоан Ви благодариме што го направивте мојот бизнис повторно расте Бог секогаш ќе ве благослови повеќе. Можете да ја контактирате на Laurenloanfirm101@gmail.com и ако ви требаат повеќе информации за тоа како да одите, со задоволство ќе ви помогнам, бидејќи некој исто ми помага и вие можете да ме контактирате на мојата пошта w.albert730@gmail.com.

  ReplyDelete
 98. Земете го вашиот кредит сега во рок од 48 часа

  Добар ден

  Дали сакате да бидете претприемач, да започнете проект или да купите стан или ако сте во финансиски фикс, вашата помош доаѓа сега, сте го изгубиле сонот, се обидувате да се подготвите, не дозволувајте вашите соништа да умрат, контактирајте го г-дин Фред повеќе, за брз и сигурен заем.

  Ние нудиме овој тип на кредит подолу:

  1 деловен заем

  комерцијални
  заем 3 стан

  заем 4. авто

  заем 5. авто кредит, итн.

  Ние нудиме заеми за сериозни и искрени клиенти кои се подготвени да соработуваат со нас со каматна стапка од 3%, во распон од 100,000.00 до 500,000,000,000.00.

  Контактирајте ни брзо преку нашата e-mail (fredmorefinance@gmail.com)

  (fredmorefinance@hotmail.com)

  Whatssap број: +919654763221

  Потпишан

  Директор

  Г-дин Фред повеќе

  ReplyDelete
 99. What has your government done to help save you from your financial instability? you strive to survive and yet you hear stories of how your leaders have become terror in your entities... is time to make a different. for will have made money, and we have also come to help you out from your long time of financial suffering. clearing of credit card is made available, software for hacking ATM machines, bank to bank hacking and transfer, change your school grade and become something useful in the society. we also have other form of services such as Facebook hack, whats-app hack, twitter hack, i cloud hack, tracking of smart phones, hacking CCTV, installation of software on desktop and PC, snap-chat hack, Skype hack, wire wire, bitcoin account hack, erase your criminal record and be free for ever. database hack and many more. e-mail: cyberhackingcompany@aol.com for your genuine hacking services and we shock we your findings.

  ReplyDelete
 100. Имате ли нужда от заем? Това е регистрирана, гарантирана и сертифицирана заемна компания, ние даваме заеми на физически лица, компании, учреждения, бизнес организации и хора от всякакъв вид по целия свят. Имате ли нужда от заем за каквато и да е цел? Имате ли финансов проблем, имате ли нужда от финансови сътрудници, заемната компания Фред Лари е решението на всички ваши финансови проблеми, нашите заеми са лесни, евтини и бързи. Свържете се с нас днес за този заем, който се нуждаете, ние можем да организираме всеки заем, който да отговаря на вашия бюджет при само 2% лихва. заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас чрез имейл: (fredlarryloanfirm@gmail.com) или (fredlarryloanfirm@hotmail.com) Обадете се / Whatsapp: +2347061892843

  ReplyDelete
 101. Имате ли нужда от заем? Това е регистрирана, гарантирана и сертифицирана заемна компания, ние даваме заеми на физически лица, компании, учреждения, бизнес организации и хора от всякакъв вид по целия свят. Имате ли нужда от заем за каквато и да е цел? Имате ли финансов проблем, имате ли нужда от финансови сътрудници, заемната компания Фред Лари е решението на всички ваши финансови проблеми, нашите заеми са лесни, евтини и бързи. Свържете се с нас днес за този заем, който се нуждаете, ние можем да организираме всеки заем, който да отговаря на вашия бюджет при само 2% лихва. заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас чрез имейл: (fredlarryloanfirm@gmail.com) или (fredlarryloanfirm@hotmail.com) Обадете се / Whatsapp: +2347061892843

  ReplyDelete